Anadolujet Çocuk Tiyatrosu Kayseri’de

Anadolujet Çocuk Tiyatrosu Kayseri’de

AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu’nun bugüne kadar 137 okulda düzenlediği 84 temsil ile yaklaşık 30 bin ilkokul öğrencisine ulaşan “Lambanın Sihri Hezarfen’in...

AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu’nun bugüne kadar 137 okulda düzenlediği 84 temsil ile yaklaşık 30 bin ilkokul öğrencisine ulaşan “Lambanın Sihri Hezarfen’in Fikri” adlı oyunu şimdi de Kayserili ilkokul öğrencileriyle buluşuyor.

AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu’nun düzenlediği Anadolu turnesi kapsamında 3-4 Nisan 2014 tarihinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Kayseri Kültür Merkezi Salonu’nda sahnelenecek oyun, binden fazla öğrenciye ulaşacak. 3 Nisan Perşembe 10.30 ve 14.30’da, 4 Nisan Cuma günü ise saat 10.30’da Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde sahnelenecek temsiller ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Tarihi ve kültürel değerlerimizi çocuklarımıza anlatmayı hedefleyen AnadoluJet, evrensel kültüre önemli katkılar veren Türk büyüklerinin hayatlarından yola çıkarak hazırlanan oyunuyla, çocuklara içinde bulundukları sosyal değerleri tiyatro yoluyla aktarıyor.

AnadoluJet’in “Lambanın Sihri Hezarfen’in Fikri” oyunu; hayali bir kahraman olan Alâeddin’i, Türk bilim tarihinin önemli isimlerinden Hezarfen Ahmet Çelebi’yi ve Nasreddin Hoca’yı aynı sahneye taşıyor. Bilimin ve aklın öncülüğünde her şeyin mümkün olabileceğini anlatan eserde 3-10 yaş arası çocukların problem çözme becerisini geliştirmeye yönelik temalar da kullanılıyor.

 AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu çıktığı turne kapsamında önümüzdeki günlerde; İstanbul, Kocaeli, Ordu ve Samsun’da da temsiller düzenleyecek.

anadolujet tiyatrosu1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.