Almanya'da asgari ücret tartışması

Almanya'da asgari ücret tartışması

Almanya’da Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokratlar (SPD) tarafından kurulan koalisyon sözleşmesinde karara bağlanan asgari ücret konusunda bu kez...

Almanya’da Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokratlar (SPD) tarafından kurulan koalisyon sözleşmesinde karara bağlanan asgari ücret konusunda bu kez de işçi sendikaları ile işverenler arasında sert tartışmalar yaşanıyor.

Ocak 2015′ten itibaren yürürlüğe girmesi istenen asgari ücret saati 8,5 Euro üzerinden hesaplanacak. Ancak koalisyonun küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Paritisi (CSU) ve işverenler bazı sektörlerde istisnai uygulamalar isterken, işçi sendikaları buna karşı çıkıyor.

Alman Haber Ajansı DPA’ya konuşan Almaya Sendikalar Birliği (DGB) Başkanı Michael Sommer, asgari ücrete karşı çıkan işverenlerin illegal yollara başvurmaya çalıştığını söyledi.

Bütün sektörler için asgari ücret uygulamasının sıkı bir takipçisi olacaklarını kaydeden Sommer, buna karşı çıkan işverenleri, “kirli işverenler” diyerek suçladı.

Saati 8,5 Euro’ya karçı çıkanları sert şekilde eleştiren Sommer, “Kirli işverenler bilsinler ki, yan yollara sapmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz.” dedi.

İşverenler ise, bütün sektörlerde asgari ücret uygulanması durumunda iş yerlerinde çıkışlara neden olacağını savundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.