Akpınar Hedik Festivali coşkuyla kutlandı

Akpınar Hedik Festivali coşkuyla kutlandı

Kırşehir’in Akpınar ilçesinde geleneksel hale getirilen ve her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Hedik Festivali’nin bu yıl 5’incisi düzenlendi....

Kırşehir’in Akpınar ilçesinde geleneksel hale getirilen ve her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Hedik Festivali’nin bu yıl 5’incisi düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Akpınarlıların her şeyin en iyisine layık olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Karahan, etkinliklerine katılan herkese teşekkür etti.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Akpınarlılar arasında kaynaşmayı ve birlik beraberliği sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen Hedik Festivali’nin bu yıl 5’incisi gerçekleştirildi. İlçe halkı tarafından büyük ilgi gören festivalde renkli görüntüler de yaşandı. Festivale katılan vatandaşlar, festivallerin kaynaşma, birlik ve beraberliği arttırdığını söylerken, belediye tarafından yapılan organizasyona teşekkür ettiler.  Unutulmaz bir gün yaşayan Akpınarlılar, yöresel müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

İSTEDİĞİM GİBİ BİR FESTİVAL OLMADI

Akpınar Belediye Başkanı Mustafa Karahan, düzenlenen festivali gönlünden geçirdiği gibi bir festival yapamadığını dile getirerek, “İsterdim ki ilçemizin bütün ürünleri burada pazarlansın, herkes ihtiyacını gidersin istiyorum ama bu istediğim gibi bir festival olmadı. 4 yıl içerisinde geldiğimizden bu güne kadar Akpınarlıları mahcup etmemeye çalıştık. Bakanlıklarımızın ve sizlerin desteğiyle bu hale geldik. Bu yıl içerisinde gençler için sentetik saha inşaatı başlatılacak. 500 kişilik meydan yaptık” diye konuştu.

AKPINARLILAR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

Akpınar’ın konut ihtiyacı olduğunu ve birinci etabını bittirdiklerini dile getiren Karahan, “İkinci etabı bitmek üzere, üçüncü etabın ise temelini atacağız. Yeni yapılacak olan hastanemizin arsasını temin ettik. Sağlık Bakanlığımız bu konu üzerinde çalışma içerisindedir, önümüzdeki yıl temelini atacağız. Önümüzdeki yıl içerisinde TOKİ temeli atılacak. 2013 yılı içerisinde yeni lisemizin temelini atacağız.  Akpınar’ımızın alt yapı sorununu ortadan kaldırdık, sıra üst yapısını yapacağız. Akpınar ve Akpınarlılar her şeyin en iyisine layık. Bu festivale desteklerinden dolayı İç Anadolular Belediyeler Birliği, Kültür İl Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

KIRŞEHİRLİLER TEK BİR SES

5’inci Hedik Festivali’nin hayırlı olmasını dileyen Kırşehirliler Federasyonu  Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, “Kırşehir’in nüfusundan fazla bir Kırşehirliler de Ankara’da yaşıyor. Kırşehirliler tek bir ses, tek bir arada olması için Ankara’da Kırşehirliler Federasyonluğunu yürütüyoruz. Sizler Kırşehir’de biz Ankara’da yaşıyoruz ama ruhumuz Kırşehir için çalışıyor. Ben her geldiğimde Akpınar’ı yeniliklerle görüyorum. Başkanımız Akpınar’ı nasıl geliştirebiliriz diye hep çaba içerisindedir. Başkanımızı yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum, bizler her zaman emrinizdeyiz. Ne Kırşehir’den nede Akpınar’dan vazgeçemiyoruz. Onun için çalışmamız lazım” şeklinde konuştu.

AKPINARI YALNIZ BIRAKMIYORUZ

AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan ise “Ben sizlerin vekili Kırşehir’in evladı olarak Akpınar’ı ve bütün ilçelerimizi yalnız bırakmıyoruz. Akpınar’ımıza ve Kırşehirimize her alanda hizmetler yaptık. Akpınar büyüyor ve gelişiyor. Bu yola sizlerin desteğiyle devam ediyoruz. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek için çalışıyoruz” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Akpınar Kaymakamı Yıldız Özdoğan festivale desteklerinden dolayı Mega Mühendislikten Dursun Akyol adına plaket verdi.

BÜYÜK İLGİ

Festivale Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, Kırşehir Garnizon Jandarma Komutanı, Akpınar Kaymakamı Yıldız Özdoğan, AK Parti Kırşehir İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı, ilçe ve kasaba belediye başkanları, Kırşehirliler Federasyon Başkanı Hilmi Gökçınar ve yönetim kurulu üyeleri Kırşehir ve Akpınar il ve ilçe müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda Akpınarlılar ve davetliler katıldı.

[gallery ids="182559,182558,182555,182556,182557,182554,182553,182552"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.