Akçay’dan karara tepki

Akçay’dan karara tepki

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, terör saldırısında şehit düşen polis memuru Nebi Gündoğan'ın adının verildiği Anadolu Lisesinin isminin mahkeme kararıyla değiştirilmesini kınadı.

ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİK

Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, şehitlerin Türk milletinin kutsalı olduğunu belirterek, isimlerinin yaşatılmasının övünç kaynağı olduğunu aktardı. Akçay, açıklamasında şunları kaydetti:  "Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesinin adının Kırıkkale Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi için Kırıkkale İdare Mahkemesine başvuru yapılmış ve talep doğrultusunda okul isminin Kırıkkale Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi kararı çıkmış olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.”

ORTAK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

“Söz konusu karar vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin bizlere bıraktıkları kutsal emanetleri olan aileleriyle birlikte tüm halkımızı derin bir üzüntüye boğmuştur. Adalet terazisinin denge unsuru olması gerekirken, toplumumuzun hassas değer yargılarına karşı giriştiği bu yanlış tutumdan dolayı söz konusu değişiklik talebini yargıya taşıyan Avukat Uğur Yaşar Uygun'u şiddetle kınıyor, kendisini bu yanlış kararından vazgeçmeye davet ediyoruz. Tüm halkımızı da bu kınamaya ortak olmaya çağırıyoruz."

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.