Alaattin Karaer

Alaattin Karaer

Acı kaybımız…Recep AKTUĞ!

Acı kaybımız…Recep AKTUĞ!

Sanat kalemi

kose-yazisi--alaattin-karaer-003.jpg

Benim hala umudum var
Paylaşmaktır hayatı yaşamak
Benim hala umudum var
Her şeye rağmen güzel yarınlar olacak

İnsanlığı unutmadan
Ne güzel şeydir yaşamak
Bir lokmanı paylaşarak
Konuşup da anlaşarak
Farkına varmaktır yaşamak

Bazen acıyı yaşamak
Bazen sevinci yaşamak
Bazen gurbeti yaşamak
Hiç karşılık beklemeden
Öyle sevmektir yaşamak

En umutsuz anlarında
Hatta çaresiz kaldığında
Yalan ve yalansız olmak
Cahil karanlığa inat
Kardeşçesine yaşamak

Küçücük bir tebessümle
Yeniden güne başlamak
Acı ve yoksulluklara
Anlamsız kavgalara inat
Ne güzel şeydir yaşamak…

  

     Daha 2019 yılında kaybettiklerimizi bitirmeden, yılın ilk ayında, genç yaşta, şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu, Recep Aktuğ’un ölüm haberi geldi.

     Aşk-ı Memnu” dizisinde ilk kez görmüştüm. Müzik yönünü bilmezdim. Bir Tv kanalındaki söyleşide görünce şaşırmıştım. Çok güzel söylüyordu. 23 Mayıs 1996 tarihinde kaybettiğimiz Tanju Okan’a benzetiyordum sesini.

    Söz ve bestesinin kendisine ait olan, yukarıdaki “Yaşamak” albümündeki “Yaşamak” şarkısını dinliyordum yazımı hazırlarken!

     1954 Çeşme doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çeşme’de tamamladıktan sonra 1973 yılında henüz liseye giderken Anadolu pop tarzında müzik yapılan “Gelenek” isimli grupta yer alarak müzik ile iç içe bir yaşam sürmeye başladı. Bu grup ile ilk profesyonel çalışmasını ise “Mogambo” isimli gece kulübünde yaptı.

     Lisenin bitmesinden sonra üniversite için İstanbul’a geldi ve İstanbul Üniversitesi Şişli Siyasal Bilgiler Yüksek Okulu’nda eğitimine başladı. Bir yandan okurken diğer bir yandan ise “Grup Stüdyo” isimli grupta yer aldı. Siyasal Bilgiler Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra, TM Devlet Konservatuarı’na kayıt oldu. Eğitimi esnasında ise grafikerlik ve pazarlamacılığın yanı sıra Hafta Sonu Gazetesi’nde muhabir olarak çalışmaya başladı. 

     Arkadaşları ile kurmuş olduğu “Arı Yapım” isimli şirketin ilk sanatçısı Sezen Aksu iken çıkartılan ilk plak ise “Kaybolan Yıllar” dı. Ardından ise çıktığı anda Türkiye’de adından oldukça ciddi şekilde söz ettiren “Disko Fasıl” çıktı.

     1976 yılında Türkiye’nin ilk eşli vokal grubu olan “Kısa Dalga Vokal Grubu”nu kurdu. Kısa Dalga Vokal Grubu ilk kurulduğunda Türkiye'de tüm sanatçılar sahneye tek başlarına bir orkestrayla çıkıyorlardı. Bir takım gruplar vardı ama olan gruplar solist gruplarıydı. O ısrarla eşlik eden bir grup oluşturdu ve o dönemde hemen hemen tüm sanatçılara plak, kaset ve sahnelerinde eşlik etti. Her ne kadar bu yaptığı iş şimdi hatırlanmıyor yok sayılıyorsa da Türkiye’de bir ilk'e imza atmıştı.

     Ayten Alpman ile Sheraton Oteli’nde yaptığı ilk gece çalışması oldukça başarılı geri dönüşleri aldı. Besteleri ile katıldığı 1978 Antalya Altın Portakal şarkı yarışmasında iki bestesi ile ikincilik ve yedincilik ödüllerini aldı.

     Cantekin ile 1979 yılında Eurovision’a katıldı. İki sene sonrasında “Canım” ve Giden Gençliğe”  isimli şarkıları ile ilk kırkbeşliğini çıkartıp askere gitti. Askerden dönmesi sonrasında ise müzik kariyerindeki oteller dönemi başlamış oldu.

     Eurovision yarışmalarına eşlik vokal grubu olarak katıldı. 1983 yılında Çetin Alp ile beraber Kısa Dalga vokal gurubunda Buğra Uğur bestesi “Opera” adlı şarkı ile Eurovision Türkiye birincisi oldu ve ülkemizi temsilen Almanya’da Eurovision Şarkı yarışması performansında yer aldı. 

     Yeni albümü “Alışma Bana” 06 Temmuz 2009 günü Esen Müzik etiketiyle sevenleri ile buluşmuştu.

      Birçok bestesi ve şarkı sözü çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildi. Bu arada birçok reklam filmi ve dizide de oynadı.

     1984 yılında Devlet Tiyatrosunda Faik Ertener'in sahneye koyduğu çocuk oyunlarında besteci ve müzisyen olarak çalıştı.

     2009 yazında "Alışma Bana" isimli albümünü piyasaya çıkaran sanatçı Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek,  2010 Şubat ayında albümünün her şarkıya ayrı klip çekilmiş DVD versiyonunu hazırladı ve dinleyicilerinin beğenisine sunmuştu.

      Kendisi gibi oyunculuk yapan Zeynep Aktuğ’un babasıdır.

      Rol aldığı dizi ve filmler: Ece, Paramparça Aşklar, Aşk-ı Memnu, Kollama, Küçük Kadınlar, Selena, Kurtlar Vadisi, Hepsi 1, Sinekli Bakkal, Doktorlar, Mavi Kelebekler, Fetih 1453, Çılgın Dersane Üniversitede.

   Stüdyo albümleri: Alışma Bana, Alışma Bana DVD, Siyah Gül,Yaşamak.

     Yazım biterken; Son Perde şarkısını söylüyordu…

 

Son Perde

Ayrılık kol geziyor
Acılar pek yakında
Bu filmi görmüştüm ben
Senden önce defalarca

Ağlama yüreğim yar gelmez
Gelse de artık farketmez
Ha döndü dönecek ömür bitiyor
Kış ortasında bahar gelmez

Ah kaçıncı darbe bu
Ah kaçıncı perde
Anlamıyor yüreğim gel de kendin söyle

 

Bilirim son perde bu
Hadi git sakın durma
Tanıdım birçok giden
Senden önce vefasızca…

 

     Geçtiğimiz yıl kaldırıldığı hastanede, KOAH teşhisi konulan ve tedavi altına alınan ünlü oyuncu, verdiği yaşam mücadelesini kazanamadı ve 14 Ocak 2020 tarihinde aramızdan ayrıldı.

     Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun!

Bu yazı toplam 1435 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaattin Karaer Arşivi