1. HABERLER

  2. KIRIKKALE

  3. 864 bin 015 ton inek sütü toplandı
864 bin 015 ton inek sütü toplandı

864 bin 015 ton inek sütü toplandı

“Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %3,1, Ocak-Haziran döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,7 arttı

A+A-

“Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %3,1, Ocak-Haziran döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,7 arttı. Haziran ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,3, protein oranı ise ortalama %3 olarak tespit edildi.”


AYNI AYINA GÖRE TİCARİ SÜT İŞLETMELERİ
“Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %8,7 artarak 122 bin 458 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %11,9 artarak 841 bin 811 ton olarak gerçekleşti. Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %1,3 azalarak 91 bin   285 ton, Ocak-Haziran döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,5 azalarak 534 bin 199 ton olarak gerçekleşti.”


SÜTLERDEN ELDE EDİLEN PEYNİR ÇEŞİTLERİ
“Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi %22,1, tereyağı üretimi %14,7, yağsız süt tozu %13,2, kaymak üretimi %5,9, artarken, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %2,6, ayran üretimi %4,9, tam yağlı süt tozu üretimi %23,3 azalmıştır. Ocak-Haziran  döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre inek peyniri %9, tereyağı üretimi %8,4, Ocak-Haziran  döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre inek peyniri %9, tereyağı üretimi %8,4, tam yağlı süt tozu %3,1, kaymak üretimi %2,4 artarken, yağsız süt tozu %3,2, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %3,9,  ayran üretimi %19,1 azalmıştır.tam yağlı süt tozu %3,1, kaymak üretimi %2,4 artarken, yağsız süt tozu %3,2, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %3,9,  ayran üretimi %19,1 azalmıştır.”
Haber: Ahmet Tezel 
 

Bu haber toplam 600 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.