84 milyon liralık sağlık yatırımı

84 milyon liralık sağlık yatırımı

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, kente 2003 yılından bu yana yaklaşık 84 milyon lira tutarında sağlık yatırımı yapıldığını bildirdi.

DENETİMLERİ YAPILDI

Geçtiğimiz haftalarda göreve başlayan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, yerel ve ulusal medyada görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kırıkkale'de 2003 yılından bu yana 84 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Tiftikçi, şunları kaydetti: "Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ve bağlı birimlerin denetimleri yapıldı. Kentteki 88 eczane, 2 ecza deposu, 12 tıbbi cihaz satış merkezi, 2 medikal gaz satış ve depolama tesisleri, 1 kozmetik üretim yeri ve 12 aktar satış yeri denetimleri düzenli olarak yapılmaktadır. İlimizde tarafımızca ruhsatı verilmiş 14 diş hekimi muayenehanesi, 2 diş protez laboratuvarı bulunmaktadır.

SAĞLIK HİZMETİ ALANINDA ÖNCELİK

“Müdürlük olarak bünyemizdeki çalışmalarımızın akabinde taşra teşkilatımızdaki çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz. Engelli çocuklarımıza evde sağlık hizmeti alanında öncelik verdik. Bu kapsamda personel görevlendirmesi yaptık. Cinsel istismar mağduru olduğundan şüphelenilen çocuğun, 'çocuk dostu' bir ortamda her türlü adli, tıbbi ve sosyal işlemlerinin aynı gün gerçekleştirilmesini amaçlayan Çocuk İzlem Merkezimiz 4 Ekim'de hizmete başladı."

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE

“Kırıkkale Valiliği himayelerinde, İl Sağlık Müdürlüğümüzün yürütücülüğünü yaptığı İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İşKur İl Müdürlüğü ve MÜSİAD’ın ortağı olduğu ‘’Madde Bağımlılığı ile Mücadele’’ kapsamında projemiz 2014 yılında başlamıştır. Ahiler Kalkınma Ajansının 2017 yılı Sosyal Mali Destek Programı kapsamında, Hayat Boşluk Kabul Etmez Projemizin Devamı olan (Asıl Olan Hayattır, Hayatta Boşluk Kabul Etmez ) Projemiz 261.589,49  tutarında hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Projemiz AHİLER Kalkınma Ajansı İle imzalanmış olup, proje faaliyetlerine ve satın alma süreçleri başlamıştır” dedi.

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.