6 ayda 760 kişi şikâyette bulundu

6 ayda 760 kişi şikâyette bulundu

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü, 2020 yılının ilk 6 ayında Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına yapılan şikayetlerin sayısını açıkladı.

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü, 2020 yılının ilk 6 ayında Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına yapılan şikayetlerin sayısını açıkladı. 2020 yılı 01 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında 840.363,00.-TL tutarında 760 adet şikâyet başvurusu yapıldığı belirtildi.

DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURABİLİRLER

İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Tüketici hakem heyetince alınan toplam 625 adet kararın 360 adedi tüketici lehine, 239 adedi tüketici aleyhine sonuçlanırken, 26 adet başvuru hakkında görevsizlik kararı verildiğini söyledi. Bu sonuçlar, alınan kararların yüzde 57,60’nin tüketici lehine sonuçlandığını söyledi. Müdür Çetiner, “Tüketici hakem heyetine yapılan başvuruların sektörel dağılımlarına bakıldığında; ilk sırada 424 adet başvuru ile perakende ticaret sektörünün yer aldığı görülürken, bunu 130 adet başvuru ile finansal hizmetler sektörü takip etmektedir. “

HİZMET SEKTÖRLERİNDEKİ UYUŞMAZLIK

“2020 yılının ilk altı aylık döneminde Kırıkkale il tüketici hakem heyetine ayrıca, abonelik sözleşmeleri/hizmetleri ile ilgili olarak 100, ulaşım/eğitim/sağlık sektörü ile ilgili olarak 29, turizm sektörü ile ilgili olarak 16 ve diğer mal ve hizmet sektörlerindeki uyuşmazlık konularında ise toplam 61 adet başvuru yapılmıştır. 2020 yılının ilk altı aylık döneminde yapılan 760 adet başvuru sayısı ile kıyaslandığında, il genelinde tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların sayısında önemli bir değişiklik bulunmamaktadır. 2020 yılı ilk altı ayında en çok başvuru Perakende Ticaret (Tekstil, Beyaz eşya, Cep Telefonu, Mobilya, Elektronik aletler) alanında yapılmıştır.  Tüketiciler 10.390,00 TL ye kadar olan uyuşmazlıklarda, ispatlayıcı belgeleriyle birlikte Kırıkkale Tüketici Hakem Heyetimize bizzat gelerek veya e-devlet üzerinden başvurabilirler” dedi.

Haber: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.