49 bin öğrenci karne aldı

49 bin öğrenci karne aldı

​​​​​​​Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de 2017-2018 eğitim öğretim yılı maratonu sona erdi. Merkez, ilçe, kasaba ve köylerde toplamda 229 okulda toplam 49.686 öğrenci, düzenlenen törenlerle karne aldı.

100 GÜN TATİL YAPACAKLAR

Zorlu bir eğitim maratonu dönemi geçiren Türkiye genelindeki milyonlarca öğrenci, karnelerini aldılar. Kırıkkale’de de temel eğitimde 168 okulda 1.837 derslikte 33.421 öğrenci, orta öğretimde 61 okulda 928 derslikte 16.265 öğrenci olmak üzere toplamda 229 okulda 2.765 derslikte 49.686 öğrenci örgün eğitimde karne aldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak. Böylece öğrenciler, 100 gün civarında yakın tatil yapmış olacak.

MUTLULUKLARINI PAYLAŞTILAR

Evliya Çelebi İlkokulu’nda düzenlenen törene katılan Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural ve diğer protokol üyeleri, karnelerini alan öğrencilerin mutluluklarını paylaştı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte öğrenciler, karnelerini almanın mutluluğunu yaşadılar.

AMACIMIZ BAŞARIYI DAHA

YÜKSEKLERE ÇIKARTMAK

Öğrenciler için karnenin önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Haktankaçmaz, “Uzun bir tatil süreci var. Çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum, velilerimiz de en az çocukları kadar zahmet çekti. Onlarla beraber yapılan bütün eğitim alanındaki etkinliklere katıldılar. Öğretmen ve idarecilerimizle başarılı bir yıl geçirdik. İnşallah Kırıkkale’de eğitim ve öğretim düzeyi daha da artacaktır. Hepimizin amacı başarı seviyesini her yıl üst sıralara çıkartmaktır” dedi.

ZAYIF NOT TELAFİ EDİLİR

Öğrencilerimiz ve velilerimiz için çok güzel bir anlamlı gün. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca eğitim alanında verdikleri emeğin karşılığını yılsonunda almanın mutluluğunu yaşıyor. Çocuklarımız inşallah başarılı bir tatil yılı geçirecekler. Karnelerde çok iyi olanlar var, karneleri biraz diğerlerine göre zayıf olanlar var ama bunlar telafi edilecek şeylerdir” dedi

EĞİTİMİN BİR PARÇASIDIR

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ise, “İlimiz genelinde okullarımızda görev yapan 3.541 öğretmenimiz bulunmaktadır. Okulların kapanmasının ile birlikte iki hafta süren seminer çalışmalarının ardından onlar içinde tatil başlamış olacak. Unutmamalıyız ki; çocuklarımızın aldığı karneler sadece onlara ait değildir, bunlar hepimizin karneleridir. Eğitim hiçbir zaman bitmez tatilde eğitimin bir parçasıdır.”

İYİ TATİLLER DİLİYORUM

“Çocuklarımız tatilde dinlenmeli aynı zamanda hem de faydalı aktivitelerin içinde olmaları önemli, arkadaşları ile oyunlar oynasınlar bol bol kitap okusunlar, spor yapsınlar mutlu olsunlar gelecek yıla enerjik, hazır ve okullarını özlemiş olarak dönsünler.  Bir Eğitim yılı boyunca çocuklarımız için fedakârca gönülden emek veren, çalışan çabalayan kıymetli velilerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.  Canlarımız, kıymetlilerimiz öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum” dedi.

TATİLDE DE OKUYORUZ

Öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Tatilde de Okuyoruz" adı altında okumanın önemini belirtmek amacıyla öğrencilere bilgi metinleri dağıtıldı. Öğretmenler ise mesleki çalışma döneminin ilk haftalık bölümünü 9-13 Haziran 2018 tarihleri arasında görev yaptıkları okullarda, ikinci haftasını 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında seçimde görevli olanlar hariç olmak üzere, istemeleri halinde farklı il veya ilçelerdeki okullarda tamamlayabilecek.      

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.