30 Mart akşamı Kırıkkale’de sandıkları patlatacağız

30 Mart akşamı Kırıkkale’de sandıkları patlatacağız

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 30 Mart yerel seçimleri öncesi partisinin düzenlediği mitinge katılmak için Kırıkkale’ye geldi....

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 30 Mart yerel seçimleri öncesi partisinin düzenlediği mitinge katılmak için Kırıkkale’ye geldi.

HELİKOPTERLE MKEK PİSTİNE İNDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri çerçevesinde mitinglerine durmadan devam ediyor. Helikopterle Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) pistine inen Başbakan Erdoğan'ı, Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan , TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgenaral Yücel Karauz, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı.

TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR

Pankartlarla karşılanan Başbakan Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunanları el sallayarak selamladıktan sonra mitingin yapılacağı meydana geldi. Cumhuriyet Meydanı'nı hıncahınç dolduran coşkulu kalabalık tarafından alkışlarla karşılanan Erdoğan, binlerce vatandaşa seslendi. Adıyaman'daki atmosferin güzelliğini vurgulayan Erdoğan, gittiği her ilke coşkuyla karşılandıklarının altını çizdi. Kırıkkale'nin de coşkusunun büyük olduğunu aktaran Erdoğan, vatandaşların "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganıyla karşılaştı. Erdoğan da bunun üzerine vatandaşlara "Bizler de sizinle gurur duyuyoruz" diye seslendi.

AZİZ ŞEHİTLERİN ŞEHRİ KIRIKKALE

Erdoğan, yaptığı konuşmada,  Kırıkkale ve ilçelerin isimlerini sayarak halkı selamlarken, "Aziz şehitlerin şehri Kırıkkale, bozkırın şehri, aşıkların, ozanların şehri Kırıkkale, bu ne güzel manzaradır, bu ne güzel muhabbettir. Kırıkkale bugün bir daha tarih yazıyor, Kırıkkale bugün kabına sığmıyor, seni yürekten selamlıyorum Kırıkkale" diye konuştu.

ak7NEŞET ERTAŞ KIRŞEHİR, KIRIKKALE'NİN SESİYDİ

Konuşmasının başında, Merhum Neşet Ertaş'ın "Yeni geldik Dinek Dağı gurbetten, başım haldan kazadan dertten, adama kötülük mü gelir, merdoğlu mertten, kötülerin dalı olmaz gölgesi olmaz" türküsündeki dizeleri söyleyen Erdoğan, "Allah rahmet eylesin ne güzel insandı, Neşet Ertaş. Bu toprakların sesiydi, Kırşehir, Kırıkkale'nin sesiydi. Hak bildiği yoldan ayrı gitmedi. Dedikodular getirip gıybet etmedi. Gönüller kırıp can incitmedi. Bir garip olar geldi sazını çaldı ve gitti. Kendisini rahmetle, minnetle hürmetle anacağız" diye konuştu.

AŞKINAN ÇALIŞAN YORULMAZ

Neşet Ertaş'ın, "Aşkınan çalışan yorulmaz. Ne zaman ki öldüm işte o zaman yoruldum" sözünü her yerde hatırlattığını anlatan Erdoğan, “Aşkla çalışan yorulmaz. Millet için çalışan yorulmaz. Milletine ülkesine bayrağına vatanına hizmet için çalışan yorulmaz. 12 yıldır, siz hizmetinizdeyiz. 12 yıldır 81 vilayetin, 780 bin kilometrekarenin bu vatan topraklarının her bir zerresinin her bir canın hizmetindeyiz. Buraya nereden geldik? Adıyaman'dan geldik. Ah bugün Adıyaman'ı bir görseydiniz. Nasıl biliyor musunuz? Aman Yarabbim, insan seli. O ne büyük bir coşkudur, ne muhteşem bir manzaradır. Buraya gelene kadar gittiğim 13 ilin hepsi birbiriyle yarışıyor. Ben buraya geldim baktım ki Kırıkkale de onlarla yarışıyor”

ak6ANKARA-KIRIKKALE ARASINI BİZ YAPTIK

Kendilerinin yapıcı olduğunu ve yıkıcılarla mücadele ettiklerini aktaran Erdoğan, "Bizler gönül kurmanın mücadelesini veriyoruz, başkaları yıkmanın mücadelesini veriyor. Ferhat nasıl dağları nasıl dağları deldiyse biz de Bitlis'i Van'a kavuşturduk. Aynısını Ankara-Kırıkkale arasında da yaptık. Biz eser siyaseti yapıyoruz, milletin derdine derman olacak işlerin peşinden konuşuyoruz" diye konuştu. Ankara'nın Kırıkkale'nin çok yakın iki il olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Soruyorum Muhalefet liderleri kaç kere geldi buraya. Kaç kere derdiniz dinlediler. Biz o kadar işlerimiz arasında bütün illere defalarca gidiyoruz. Onlar seçimden seçime ancak gelirler. Sivas'ın da ötesine çok gidemezler. Onlar kaset siyasetçisi. CHP Lideri kasetle geldi, kasetle gidecek" dedi.

BÜYÜK DEVLET VİZYONUYLA HAREKET EDİYORUZ

Başbakan Erdoğan, "Büyük devlet Kırıkkale'ye yol yaparken, dağları aşarken, tüneller açarken elini ta Myanmar'a kadar uzatabilen devlettir. Büyük devlet Kırşehir'e hizmet ederken Gazze'ye el uzatan devlettir. Büyük devlet Çankırı'ya okul yaparken, Somali'ye, Mogadişu'ya hastane yapan devlettir. İşte 12 yıldır büyük devlet vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu büyük milletle bu yolda yürüyoruz. Siz bize o gücü verdiniz. Siz bizim rotamızı çizdiniz, siz bizim istikametimizi belirlediniz. 81 vilayete ulaşıyor, dünyadaki tüm kardeşlerimize yardım elimizi, barış elimizi, dostluk elimizi uzatıyoruz."

İNSAN OLAN İNSANI DARILTIR MI HİÇ

Merhum Neşet Ertaş'ın, "Allah sevmediğini yaratır mıydı hiç? İnsan olan insanı darıltır mı hiç" sözlerine de işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yunus Emre de bir başka şekilde ne diyor; Yaradılanı yaradandan ötürü severim, diyor. İşte onun için bizim dinimizde, bizim inancımızda,Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Roman, Boşnak, Arnavut, böyle bir ayrım var mı? Siyah beyaz ayrımı var mı? Biz insanı insan olduğu için severiz. İşte Ak Parti'nin farkı bu. Ak Parti hiçbir etnik unsurların birebir partisi değil veya bir dini unsurun partisi değil. 77 milyonun partisi. Ak Parti, 780 bin kilometrekarenin partisi. Ak Parti, bu ülkede milletine efendi olmaya gelen parti değil. Milletine hizmetkar olmaya gelen bir parti. 77 milyonu her zaman bir gördük, beraber, birlikte gördük. Ayırmadık, dünya üzerinde her insana can olarak baktık. Allah'ın Kulu olarak baktık, gönüller kırmaya değil gönüllere yapmaya, gönülleri fethetmeye, bunun mücadelesini verdik."

BİZ HEP YAPAN OLDUK, YAPAR OLACAĞIZ

"Birileri yıkmanın mücadelesini veriyor. Varsın versinler" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle dedi "Başkaları tahrip etmenin mücadelesini veriyor, varsın versinler. Bu milletin içine fitne sokmaya çalışanlar, varsın versinler. Ama bilesiniz ki hesabın üzerinde bir hesap vardır. Bilesiniz ki kaderin üstünde bir kader var ve bu fitneyi, bu fesadı milletimizin içine sokanlar bunun hesabını er veya geç verecekler. Başkaları, bozmanın, dağıtmanın, parçalamanın mücadelesini veriyor, varsın oyalansınlar. Biz hep yapan olduk, yapar olacağız. Biz inşa eder olduk, imar eden olduk, öyle devam edeceğiz."

BEN LAF DEĞİL İCRAATE BAKARIM

"Kardeşlerim, biz laf değil icraat ürettik" diyen Erdoğan, "Ama diğerlerine bakın. Biz yine icraat üreteceğiz. Televizyonlardaki Ak Parti'nin reklamlarını izliyorsunuz, değil mi? Nasıl, benim Anadolu'daki insanım, 'ben laf değil icraata bakarım' diyor ya. O kadar. İşin zaten idraki içinde, benim milletim. Ben laf değil icraate bakarım. Kara kışta kapısının önüne paletli ambulans gelen hamın kardeşim söylüyor, 'ben laf değil icraata bakarım' diyor. Makineleri tıkır tıkır işleyen, özlediği istikrara kavuşan, ihracatını her yıl artıran sanayici kardeşim, bunu söylüyor; 'ben laf değil icraat bakarım' diyor. Konya'dan Ankara'ya hızlı trenle gelen, okulunda, üniversitesinde derslerine girip akşam yine Konya'ya, evine dönen kız kardeşim söylüyor, 'ben laf değil icraate bakarım' diyor.  Van-Bitlis çile yoluydu. Van-Bitlis arasındaki Kuzkıran tünelden geçen şoför kardeşim, ne söylüyor? 'Ben lafa değil, icraate bakarım' diyor. Oranın temelini attığım zaman Vanlı, Bitlisli kardeşim diyor ki, 'Başbakanım burası bitecek mi?' Ben demiştim ki, 'Biz Ferhat'ız Ferhat. Ferhat nasıl dağları delip geçtiyse, biz de Bitlis'i Van'a kavuşturacağız' dedik. Ankara-Kırıkkale arasını yapmadık mı? Neydi bu Elmadağ yolları? Neydi? Çile çile… Buralar ölüm kavşaklarıydı, ölüm mezarlarıydı. Buraları yapmadık mı, yaptık. Buraları gören ne der; 'ben laf değil icraate bakarım' der. Biz eser siyaseti yapıyoruz, biz milletine, derdine derman olacak, yarasına merhem olacak işlerin peşinde koşuyoruz."

OYNANAN OYUNLARA 30 MART’TA DUR DİYECEĞİZ

AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, “Ülkemizde oynanan oyunları takip ediyorsunuz. Bu meydanlar Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmeyecek. Bu milletimiz liderine sahip çıkıyor. 2002 yılında 3 tane vekil, 2004 yılında Belediyeyi, 2007 yılında 3 tane vekil, 2009 yılında Belediyeyi, 2001 yılında 3 tane vekili bize verdiniz.  Bu seçimlerde kirli oyunlar oynanıyor. Bu oynanan oyunlara 30 Mart’ta dur diyeceğiz”

KIRIKKALE’DE 11-0 YAPACAĞIZ

“Bütün hemşerilerimiz ile beraber Kırıkkale Belediyesi dahil olmak üzere bütün ilçelerimizin hepsini alacağız ve Kırıkkale’de 11-0 yapacağız. Bu meydan hiçbir zaman böyle bir kalabalık görmedi. Allah’ın izni ile bütün ilçe ve belediyeleri alacağız. Muhalefet boşa yorulmasın. Çamur atsanız da izi tutmuyor. Dönüp size yapışıyor. Çamur AK yüz ve Ak ellere yapışmaz” diye konuştu.  

KIRIKKALE YÖNETİMİNE TALİBİZ

‘Bu mutlu günümüze hoş geldiniz’ diye sözlerine başlayan AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı, “1994 yılında İstanbul’da başlayan bu hareket tüm Türkiye’yi sardı. Kırıkkale yönetimine biz talibiz. Ben ve ekibim çok çalışacağız. Kırıkkale halkının daha mutlu yaşaması için gece gündüz çalışacağız. Dev projelerimizi hayata geçireceğiz.”

KIRIKKALE’DE YENİ BİR TARİH YAZACAĞIZ

Herkesi ve her kesimi Kırıkkale’yi topyekun kucaklayacaklarını belirten Başkan Adayı Saygılı, “Kimsesizlerin kimi, ihtiyaç sahiplerinin dostu olacağız. Anti demokratik hareketlere boyun eğmeyeceğiz. Kırıkkale’yi Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız. Bu topraklarda tarih millet ile yazılır. 30 Mart’ta Kırıkkale’de yeni bir tarih yazacağız. Kırıkkale’de aklın, vicdanın ve adaletin sesi olacağız” diye konuştu. 

ak11BAŞBAKAN KIRIKKALE’YE ÖZEL DEĞER VERDİ

Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay ise, kendisinin sadece selamlama için çıktığını ifade ederek, “Başbakanımız ve eşi hanımefendiyi getirdik. Şimdi başbakanımız size hitap edecek. Sevgili başbakanım, aziz kardeşim, bu kutlu hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan bugün Kırıkkale’de, şehrimizde. Ona hoş geldiniz diyoruz. Başbakanımız Kırıkkale’ye her zaman özel bir yer, özel bir değer verdiler. Bugün de bu kadar yoğun miting programları arasında Kırıkkale’yi özel olarak programlarına aldılar. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DESTEĞİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Atalay; Başbakandan ne zaman Kırıkkale için talepte bulunulsa daima onu karşıladığını ve geri çevirmediğini vurgulayarak, “Bu meydan muhteşem, başbakanımızı böyle muhteşem karşıladığınız için teşekkür ediyorum. Sağ olun Kırıkkaleli değerli kardeşlerim. Kırıkkale Başbakanımıza, bu kutlu harekete, AK Partiye her zaman bütün gücüyle destek vermiştir ve işte onun ifadesi burada. Bu meydan bunu gösteriyor. Hele şu günlerde, bu siyasi ortamda, yerel seçimin öneminin arttığı bir ortamda, sizin verdiğiniz ve vereceğiniz bu destek bizim için, başbakanımız için, partimiz için, hükümetimiz için çok değerlidir. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

[gallery ids="208169,208168,208167,208166,208165,208164,208163,208159,208158,208157,208156,208155"]  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.