30 Ekim'de tüm yurtta okullar tatil

30 Ekim'de tüm yurtta okullar tatil

Domuz gribi önlemleri kapsamında 30 Ekim Cuma günü Türkiye genelindeki tüm okullar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tatil edildi. 29 Ekim Cumhuriyet...

Domuz gribi önlemleri kapsamında 30 Ekim Cuma günü Türkiye genelindeki tüm okullar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tatil edildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı da fırsat bilen yetkililer, 4 günlük tatil süresince okulları dezenfekte etmeyi planlıyor. Tatil kapsamına, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarıyla yaygın eğitim kurumları, özel okullar, dershaneler ve etüt eğitim merkezleri giriyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, valiliklere “Okulların Tatil Edilmesi” konulu bir genelge gönderdi. Çubukçu, genelgede şunları kaydetti: “Gripten koruma ve yayılmasını önlemek amacıyla tedbir olarak 30 Ekim Cuma günü ülkemiz genelinde okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim kurumları ile yaygın eğitim kurumları, özel okullar, dershaneler ve etüt eğitim merkezleri 1 gün süreyle tatil edilecektir. Bu süre içerisinde bakanlığımıza bağlı bütün okullar, belediyeler, il özel idareleri, okul aile birlikleri, sivil toplum örgütleri ve diğer yerel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak okulların tüm bölüm ve ünitelerinin (derslik, büro, atölye, yatakhane, yemekhane, mutfak, bahçe, oyun alanı ve bütün müştemilat) dezenfekte edilecektir. Özel okullar, dershaneler, etüt eğitim merkezleri dezenfekte çalışmalarını kendi imkanlarıyla gerçekleştirecektir.”

İstanbul'da 22 okulda domuz gribi vakası

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde 30 Ekim Cuma günü, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarıyla yaygın eğitim kurumları, özel okullar, dershaneler ve etüt eğitim merkezlerini 1 gün süreyle tatil etti. İstanbul Valisi Muammer Güler, yaptığı açıklamada " Şu an 22 okulda 48 öğrencide domuz gribi virüsü tespit edildi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.