1. HABERLER

  2. KIRIKKALE

  3. 259 bin 672 ton Kırmızı et tüketildi
259 bin 672 ton Kırmızı et tüketildi

259 bin 672 ton Kırmızı et tüketildi

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz, 2018 yılı Ekim-Aralık ayı Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. Öz yaptığı açıklamada, “Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrekte 259 bin 672 ton olarak tahmin edildi” dedi.

A+A-

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz, 2018 yılı Ekim-Aralık ayı Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. Öz yaptığı açıklamada, “Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrekte 259 bin 672 ton olarak tahmin edildi” dedi.

YÜZDE 37,3 AZALDI

2018 yılı Ekim-Aralık ayı Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıklayan TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz, yaptığı açıklamada, “Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrekte 259 672 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti. Sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi, Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 21,8, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,8 oranında azaldı. Koyun eti üretimi 17 bin 902 ton olarak tahmin edildi, Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 31,2 oranında azaldı” dedi.

Haber-Foto: Ahmet Tezel

Bu haber toplam 373 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.