2017'deki büyüme esnafa yansıdı

2017'deki büyüme esnafa yansıdı

Kırıkkale Esnaf Odaları Birliği Başkanı Köstekli, 2017 yılında Türkiye ekonomisinin, esnaf ve sanatkârların da durumunun iyileşmesine imkân verecek şekilde oldukça hızlı büyüdüğünü söyledi

İHRACAT VE TURİZM SEKTÖRÜ

2017 yılı Türkiye ekonomisini değerlendiren Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, "Ekonomiyi canlandırmak amacıyla mobilya ve beyaz eşyada sağlanan vergi indirimleri iç talebi canlandırdı. KKDF destekli krediler, KOBİ'lere adeta can suyu etkisi yaptı. Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi, ihracat ve turizm sektörüne olumlu yansıdı" dedi.

FAALİYET ALANINA GİRİYOR

Başkan Köstekli, "Geçen yıl rekor düzeylere ulaşan büyüme hızları yaşanmıştır. Toptan ve perakende ticaret, ulaştırma ve depolama ile konaklama ve yiyecek hizmetlerini kapsayan ve daha çok esnaflarımızın faaliyet alanına giren hizmetler sektöründe büyüme yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 20,7 olarak gerçekleşmiştir. Üçüncü çeyrekte hizmetler sektöründe yakalanan büyüme hızı 1999 yılından bugüne değin yaşanan en yüksek çeyreklik büyüme olmuştur" dedi.

OLDUKÇA İYİ GEÇTİ

Köstekli, "Sanatkarlarımızın çoğunun bulunduğu ve sanayi sektörünün alt dalı olan imalat sanayinde ise dokuz aylık büyüme yüzde 9,3 olarak gerçekleşmiştir. Veriler 2017 yılının esnaf ve sanatkarlar açısından üretim boyutunda oldukça iyi geçtiğine işaret etmektedir" diye konuştu.

Haber-Foto: Sedat Gençay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.