Alaattin Karaer

Alaattin Karaer

2017 Yılında Kaybettiklerimiz (41)

2017 Yılında Kaybettiklerimiz (41)

Tünay SÜER!

alaattin-karaer--kose-yazisi-1-029.jpg

Hiç kimse Atatürk olamaz

O bir dâhiydi.
O bir gerçek devlet adamıydı.
Tarihte çok az lider tarihin akışını değiştirmiştir.
Savaşlarda yenilgiye uğrattığı devletlerin dahi saygısını kazanmış ardından övgü dolu sözler edilmiştir daima.
57 yıllık ömrünün büyük bir bölümü savaş meydanlarında geçmiştir.
O gerçek bir komutan ve önder olmuştur Türk Milletine.
Türk düşmanı olarak bilinen İngiltere başbakanı Lloyd George ona yenilgiden sonra Parlamento'da kendisine yöneltilen suçlama ve tenkitleri şöyle cevaplandırmıştır:
“Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk Milleti'ne nasip oldu. Mustafa Kemâl'in dehasına karşı elden ne gelirdi” dediği bilinmektedir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk yalnız Türklerin değil dünyanın kaderini değiştiren gerçek bir liderdir.
Ölümünün ardından dünyadaki liderler ve basın mensuplarının onun hakkında söylediklerini kabul etmeyenler büyük bir kıskançlık krizi içinde ona ve devrimlerine saldırmaktadırlar…

 

04 Ekim 2016 tarihindeki köşe yazısının ilk bölümünde böyle yazmıştı.

   Siyasetçi, yazar, şarkıcı ve Yeşilçam kökenli sanatçı Tünay Süer…

     1946 yılında İstanbul’da doğdu. 2009-2012 dönemi CHP Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı, 2004-2009 arası Kadıköy Kültür ve Eğitim Sekreteri, 2011 CHP İstanbul İl Kadın Kolları Basın Komitesi Başkanı, Makale yazarı, Kadıköy ADD (Atatürk Düşünce Derneği) üyesi iken Kanaltürk Gönüllüleri ve Biz Kaç kişiyiz Platformlarının toplantılarına katıldı…

     “Yeşilçam kökenli sinema sanatçısıyım. Birçok dizi ve sinema filminde oynadım. Sinemaya ilk geçişim “Kırk Küçük Anne” ile oldu. Daha sonra Belgin Doruk ve zamanın altın çocuğu Göksel Arsoy ile birlikte “Evcilik Oyunu” adlı sinema filminde başrol oyuncularından birisi oldum. Daha sonra Cüneyt Arkın, Pervin Par ile birlikte “Devlerin Kavgası”nda ve bir çok filmde rol aldım. Uzun bir aradan sonra tekrar sinemaya döndüm. “Balayı”nda Murat Soydan’ın eşini “Şıngırdak Şadiye”de Şemsi İnkaya’nın sevgilisi gibi rollerde, en son olarak Şahan Gökbakır ile “Gen”de oynadım. Bunun yanı sıra birçok dizide önemli roller aldım. “Üvey Baba”, Ayrılsakta Beraberiz”, “Aşkım Aşkım”, “Ağlayan Kadın (eski bir Türk filminin yeni jenerasyonunda Türkan Şoray’ın annesi)”, “Gümüş” ve en son olarak da “Yalan Dünya”da Sinan özen ile bir dizide ve daha aklıma gelmeyen bir çok dizide roller aldım. Ayrıca reklamlarda (Bu terlik Tam Benlik Twigiye birçok reklamda rol aldım) Bugün için birkaç yerde yazarlık yapmakta ve siyasetle uğraşmaktayım. Gençlik yıllarımda sinemanın yanı sıra müzikle uğraş verdim. Kendi adıma orkestram vardı. İspanyolca şarkıların ağırlıkta olduğu repertuarlarımla Türkiye’nin İlk Kadın Orkestra şefi olarak o günlerde namlandım. Birkaç kez Yurt dışında ülkemi temsilen konserlere çıktım.”

     19 Aralık 2017 tarihinde 71 yaşında aramızdan ayrıldı.

     Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun!


alaattin-karaer--kose-yazisi-2-020.jpg

Bu yazı toplam 820 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaattin Karaer Arşivi