Guiness’e girmek için eti kemiğinden ayırıyorlar

Guiness’e girmek için eti kemiğinden ayırıyorlar

Kırıkkale’de iki kasap en kısa sürede etti kemikten ayırarak, Guinesse Rekorlar Kitabı’na girmek için çalışıyorlar. İki arkadaş tek başlarına dana budunu 1 dakikada, dana kolunu 45 saniyede ve dana kaburgasını 4 dakikada etinden sıyırıyor.

Kırıkkale’de Kamberoğulları Kasabı’nda çalışan 10 yıllık kasap İlhan Ürün (25) ve 12 yıllık kasap Mehmet Durmaz (27), denemelerde başarılı olduklarını ve bu dakikaları daha da aşağıya çekmek için uğraştıklarını söyledi.

Araştırmalarında kendilerinden daha aşağı dakikalarda eti kemiğinden sıyıran bir kasap daha bulamadıklarını açıklayan Ürün ve Durmaz, “Çalıştığımız işyerinde bütün kemikleri etinden biz sıyırıyoruz. Zamla birbirimizle yarışa başladık. Ardından saat tutmaya başladık. Birbirimizi geçmek için çaba sarf ettik. Sonunda çok kısa sürede etleri kemiğinden ayırdığımızın farkına vardık” dediler.

Guinesse Rekorlar Kitabı’nı araştırdıklarında kendilerinden daha aşağı dakikalarda eti kemiğinden ayıran insan görmediklerini açıklayan Ürün ve Durmaz, “Çalışmalarımız son surat devam ediyor. Dünyada yaptığımız rekor bir ilk olacak. Bu da hem Türkiye’nin hem de Kırıkkale’nin adının duyulmasına vesile olacak” şeklinde konuştular.

Eti kemiğinden ayırmanın pratik isteyen bir iş olduğunu ifade eden Ürün ve Durmaz, “Yeni işe başladığımızda kemik üzerinde et parçaları kalıyordu. Bu da et kaybına sebep oluyordu. Şimdi bu devreleri atlattık. Rekor için uğraşıyoruz. Bizden daha aşağı dakikada kemiği etinden sıyıran kasap var ise onunla tanışıp, yarışmak isteriz” diye konuştular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları ilgazetesi.com.tr.'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek ve ancak izinle kullanılabilir.

Görüşünüzü iletin ( kurallar)

Kuralları okudum, yorumum şartlara uygun.