15 Temmuz Derneği açıldı

15 Temmuz Derneği açıldı

Türkiye genelinde kurulmaya başlayan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) hafta sonu düzenlediği törenle Kırıkkale şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Fetullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından geçtiğimiz yıl şehit kanlarıyla sulanan topraklarımıza yönelik yapılan kalkışmayı unutturmamak için genel merkezi Manisa’da bulunan başlayan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği  (MİDDER) Kırıkkale’de ilk şubesini Yeni Mahalle Plevne Caddesi No: 77 üzerinde düzenlene törenle açtı.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Açılış törenine MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, Avukat Mehmet Yılmazer, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Çetin, MİDDER Kırıkkale Şube Başkanı Eyüp Ersan, Engeliler Dernek Başkanı Mehmet Emin Erkoç ile çok sayıda davetli katıldı. Tören, derneğin protokol üyeleri tarafından kurdeleyi kesmesiyle başladı. Daha sonra şehitlerimiz anısına dualar edildi.

İNSANIMIZ KALKIŞMAYA İZİN VERMEDİ

Programın açılış konuşmasını yapan MİDDER İl Başkanı Eyüp Ersan, Fetullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından yapılan bu hainliğin hafızalardan asla silinmeyeceğini ifade etti. Ersan, “Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda ve birçok savaşlarda olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de, yüreği vatan aşkıyla dolan milyonlarca insanımız bu kalkışmaya izin vermedi. 15 Temmuz'u unutturmamak, hain darbe girişimini ve halkın buna karşı koyuşunu gelecek nesillere anlatmak amacıyla çalışmalar sergileyeceğiz” dedi.

İLELEBET HÜR YAŞAYACAĞIZ

15 Temmuz’da milletin kendi iradesine ve özgürlüğüne sahip çıktığını belirten MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ, “Milli iradesine sahip çıkmayan uluslar köleleştirilmiştir. Bu millet hür yaşadı, ilelebet hür yaşayacak. Bu bayrağın dalgalandığı her yer bize vatandır. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Kurmuş olduğumuz bu dernek ile bu hainliği asla unutturmayacağız" dedi.

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Çağ, “15 Temmuz ihanet girişimini unutmamak, unutturmamak ve bununla ilgili ülke genelinde ve ülke dışında uluslararası arenada çalışmalar yapıp dünya arenasında insanlarımıza bunu anlatmak bununla ilgili olarak bilgiler aktaracağız. Milletimiz, Bayrağımız ve Devletimiz için cansiperane çalışmalarımıza devam ediyoruz. 15 Temmuz da yapılan girişimde milletimiz bu teröristlere karşı kazanılmış bir zafer var ve biz bunu ikinci kurtuluş zaferi olarak Çanakkale savaşı olarak adlandırıyoruz” ifadesinde bulundu.  

HAİNLİĞE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Daha sonra konuşma yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, “15 Temmuz gecesi milletimiz meydanlara inerek, üniformanın içerisine gizlenmiş hain Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına geçit vermedi. Bizim milletimiz bu şekilde yapılan kalkışmalara da asla izin vermeyecektir” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Genel Başkan Çağ ve beraberindekiler derneği gezdi.

15-temmuz-dernegi-acildi3.jpg15-temmuz-dernegi-acildi5.jpg15-temmuz-dernegi-acildi6.jpg15-temmuz-dernegi-acildi4.jpg

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.