100 bin adet biber ve domates fidesi dağıtıldı

100 bin adet biber ve domates fidesi dağıtıldı

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü salçalık domates ve salçalık biber üretiminin yaygınlaştırılması amaçlı ile 50 bin adet salçalık domates ve 50...

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü salçalık domates ve salçalık biber üretiminin yaygınlaştırılması amaçlı ile 50 bin adet salçalık domates ve 50 bin adet salçalık biber fidesi dağıttı.

10 TON İLA 4 TON ARASINDA ÜRETİM

Kırıkkale de ‘Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi’ kapsamında, çiftçilere halen yetiştirilen domates ve biber fidesi dağıtıldı. Dağıtımın amacı ise sofralık sebze çeşitlerine alternatif olması, çiftçilerin daha yüksek gelir elde etmeleri, kurulacak tarımsal sanayi yatırımlarına hammadde oluşturulması ve kolay pazarlanır olması amacı ile salçalık domates ve salçalık biber üretiminin yaygınlaştırılması olarak açıklandı. Kırıkkale Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, bu sebzelerin üretiminin Kırıkkale de yaygınlaştırılabilirse, bölge de salça, konserve, domates suyu, ketçap gibi Tarımsal Sanayi Yatırımları kurulacağını söyledi. Yıldız üretimden sonra elde edilecek rakamlara değinerek, “Üreticilerin dekar başına 8-10 ton domates ve 4-5 ton biber alabileceklerdir. Bunların dekara getirişi net bin 500 - 2 bin TL olabileceği gibi sanayiye ve halka kolayca pazarlanabilecektir” diye konuştu.

50 ÇİFTÇİ FAYDALANDI

Yıldız, bu ürünlerin Kırıkkale’ye tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacı ile genel bütçeden sağlanan imkanlarla 50 bin adet salçalık domates ve 50 bin adet salçalık biber fidesi dağıtıldığını söyledi. Yıldız, “Üretim sezonu süresince, teknik destek vermek sureti ile 50 Adet üreticimize örnek üretim alanları kuruyoruz. Konunun farkına varan üreticilerimiz önümüzdeki yıl kendiliğinden bu üretim alanına yönelmiş olacaklar ve Tarım İl Müdürlüğü olarak bizde kendilerine her türlü teknik ve pazarlama desteğinde bulunacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Kadir Yahşi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.